Данас отворени „Дани пољопривреде“ онлајн
18/05/2021
Одржан проширен састанак Градске организације
31/08/2021

31. године од оснивања Социјалистичке партије Србије

 

Поводом 31. године од оснивања Социјалистичке партије Србије - председник ГО СПС Нови Сад упутио честитке члановима, симпатизерима и бирачима

Председник Градског одбора СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ Нови Сад, мр Слободан Цветковић, упутио је данас у своје лично име и у име Градског одбора СПС Нови Сад, члановима, симпатизерима и гласачима, најискреније честитке поводом 31. године од основања и почетка рада СПС-а.

На данашњи дан пре 31. створена је партија социјалистичке левице чији се основни циљеви нису променили: слобода, солидарност, равноправност, право на рад , социјална једнакост. Профилисани смо као модерна, државотворна партија левице, а идеје социјалне правде и демократског социјализма су у савременом свету и код нас све потребније. Имамо посла, имамо снаге, стојимо постојано и идемо даље у борби за наше социјалистичке идеје, поручио је председник ГО СПС Нови Сад Слободан Цветковић.

Социјалистичка партија Србије основана је 16-18. јула 1990. године. На Оснивачком конгресу усвојене су програмске основе и Статут којим је СПС легитимисана као савремена партија леве оријентације. На Оснивачком конгресу су изабрани Слободан Милошевић за председника Партије, Главни одбор, Статутарна и Надзорна комисија.