Отворен први дигитални Сајам предузетништва на Новосадском сајму
22/04/2021
Живио 1.Мај празник рада
30/04/2021

Акциони план запошљавања у Новом Саду

 

У Градској кући одржана је седница Савета за запошљавање Града Новог Сада на којој је усвојен Акциони план запошљавања за 2021. годину, а којој су поред члана Градског већа за привреду Милорада Радојевића који је и председник Савета, присуствовали и чланови Градског већа, градских управа, представници Националног савета за запошљавање, Универзитета у Новом Саду, Синдиката и Послодаваца.

"Град Нови Сад годинама успешно спроводи активну политику запошљавања и остварује добре резултате. Вредност Акционог плана запошљавања за 2021. годину је 171.350.000 динара и очекује се да њиме буде обухваћено око 700 лица. Овогодишњи приоритети активне политике запошљавања су отварање нових радних места и подстицање самозапошљавања, нарочито жена, што показује тежњу Града да подржи принцип родне равноправности.
Реализоваћемо и програме стручног оспособљавања младих који први пут заснивају радни однос на одређено време, за обуку за самосталан рад у струци као и спровођење програма стручне праксе", рекао је Милорад Радојевић и додао да се први конкурси очекују почетком маја.