Почело са радом паркиралиште у Улици Аугуста Цесарца
17/10/2023
Министар Цветковић присуствовао отварању фабрике „Aunde“
24/10/2023

Дан када је слобода стигла у Нови Сад

 

Председник Градског одбора СПС Нови Сад мр Слободан Цветковић честитао је грађанима Новог Сада Дан ослобођења од фашистичких окупатора и дан када је слобода стигла у Нови Сада.

Социјалистичка партија Србије са поносом чува и развија културу сећања на антифачистичку борбу наших суграђана, та нас борба обавезује да никада не заборавимо јер је то наша обавеза према будућности и на тековинама те борбе ми заправо градимо нашу будућност, истакао је председник ГО СПС Нови Сад Слободан Цветковић

Пре тачно 79 година из нашег града је прогнано највеће зло модерног доба. Грађани Новог Сада су фашизам победили својим јединством. Антифашисти нашега града борили су се раме уз раме, без обзира на име или презиме. После три и по године окупације у Нови Сад су ушле јединице Народноослободилачке војске Југославије, а убрзо и трупе Црвене Армије.
Тог 23. октобра 1944. године у војвођанској престоници грађани су с цвећем дочекивали јединице Народноослободилачке војске Југославије које су гониле немачке, мађарске, четничке, усташке и друге јединице сарадника окупатора које су бежале ка северу и западу, а све у садејству са трупама Црвене армије које су се кретале ка Будимпешти и даље ка центру Европе и последњим упориштима Хитлерових нациста.

Слава и велико хвала борцима Новосадског партизанског одреда и свима који су нам на данашњи дан пре 79 година донели слободу! Када за слободу положиш живот, то је непроцењиво и заслужује вечно сећање. Не пристајемо на лажну ревизију историје. Антифашисти никада нису били исти са фашистима и њиховим колаборантима. Нису били исти, нити ће бити!

Смрт фашизму!!!
Живела слобода!!!