Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић уручио сертификате у оквиру програма прекфалификације
09/06/2023
Председник ПО СПС Душан Бајатовић одржао састанак са активистима из целе Војводине
01/07/2023

Директор ДЗ Нови Сад прим. др Веселин Бојат и градоначелник Новог Сада Милан Ђурић посетили објекат на Видовданском насељу

 

У суботу 10.06.2023. године градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и директор Дома здравља Нови Сад” прим. др Веселин Бојат посетили су објекат Дома здравља “Нови Сад” на Видовданском насељу чији грађевински радови си управо завршени.
Поред градоначелника и директора ДЗ, догађају су присуствовали др Драган Стајић, члан Градског већа за здравство, одборница Соња Радаковић и председник МЗ “Видовданско насеље”.

Изградња објекта на Видовданском насељу почела је 21.03.2021. године. Објекат покрива три месне заједнице (Видовданско насеље, Слану бару и Клису) и 25 000 корисника здравствене заштите који гравитирају на тој територији.
Вредност објекта је 207 милиона динара, док ће Град Нови Сад инвестирати и у околну инфраструктуру. Биће запослено 46 здравствених радника, 19 лекара/стоматолога, 27 мед. техничара и сестара, као и немедицинског особља (2 спремачице). Према плану радиће 8 лекара и мед. сестара у служби опште медицине, 4 лекара и 5 мед. сестара на педијатрији, један лекар и мед. сестра на гинекологији, 4 стоматолога и 5 мед. сестара, 4 мед. сестре и 2 медијаторке у патронажи.