Председник ГрО СПС Нови Сад честитао Васкрс!
14/04/2023
Директор ЈКП Паркинг сервис отворио 13. НС бике сезону
20/04/2023

Директор Новосадског сајма угостио амбасадоре Италије, Румуније и Кипра

 

Генерални директор Новосадског сајма и председник Градског одбора СПС Нови Сад, Мр Слободан Цветковић, одржао је низ састанака са представницима дипломатског кора , који су у Нови Сад дошли како би присуствовали оварању нове зграде БИОСЕНС института у Новом Саду.

Директор Цветковић је данас угостио италијанског амбасадора у Србији, Њ.Е. Луку Горија, чија земља је ове године Земља партнер 90. међународног пољопривредног сајма. Тема разговора била је припрема око предстојећих активности везаних за свечано отварање, као и организација билатералних састанака високих представника Италије и Србије за време Пољопривредног сајма. Планирано је да у оквиру трајања највеће агробизнис приредбе,у нашем граду буду одржане пригодне музичке и забавне манифестације посвећена италијанској култури. Амбасадор Гори је најавио долазак предсатвника 22 највеће компаније из света пољопривреде.

На састанку са Њеном Екселенцијом, амбасадорком Румуније у Србији, Силвијом Давидоу, наглашено је да ће први пут, у последњих десет година на Међународном пољопривредном сајму, наступити и компаније из Румуније. Како је навела амбасадорка, реч је о произвођачима опреме за пољопривреду, пољопривредних приколица и дронова, који ће наступити у Хали 1 и на отвореном простору Новосадског сајма.

Генерални директор Новосадског сајма, Мр Слободан Цветковић изразио је задовољсво што се после дугог низа година на Међународни пољопривредни сајам враћају компаније из Румуније и напоменуо да постоји могућност румунских компанија за учешће на Међународном сајму лова и риболова ЛОРИСТ, Сајму екологије, Сајму туризма и Међународним данима енергетике и инвестиција.

Закључак састанка је да је ово прва у низу активности које ће у наредном периоду резултирати снажнијем присуству румунских компанија на Новосадском сајму.

Амбасадор Кипра, господин Деметриос А. Тхеофилактоу искористио је прилику да се упозна са приредбама које се одржавају на Новосадском сајму као и са важним јубилејем који се ове године обележава али и да сазна нешто више о Међународном сајму туризма који ће бити одржан ове године од 16. до 18. новембра. Он је изразио жељу да његова земља буде Земља партнер ове манифестације посвећене туризму.