Одржана седница Извршног и Градског одбора СПС Нови Сад
25/04/2023
Сарадња Новосадског сајма и Италије ојачана потписом
27/04/2023

Градски одбор СПС организовао је трибину под називом „Безбедност у саобраћају – узроци и превенција“

 
Поводом обележавања Недеље превенције повреда у саобраћају Градски одбор СПС у Новом Саду организовао је трибину под називом "Безбедност у саобраћају - узроци и превенција".
На трибини су говорили члан Градског већа за саобраћај проф. др Александар Булајић, начелница Службе кућног лечења Дома здравља и тренер прве помоћи др Татјана Покушевски, као и главни техничар Дома здравља и тренер прве помоћи вмт Ненад Вукас. Трибина "Безбедност у саобраћају - узроци и превенција" је имала за циљ подизање свести о значају безбедног учествовања у саобраћају, правилног реаговања у случају саобраћајних незгода и спречавања саобраћајног трауматизма. Саобраћајни трауматизам са свим последицама које са собом носи представља огромно оптерећење и проблем, не само за систем здравствене заштите, него и за друштво у целини.
Наша земља налази се у врху листе европских држава по броју страдалих у саобраћајним незгодама. Само у протеклој деценији на путевима Србије живот је изгубило преко 7.000 људи, а готово 200.000 задобило теже или лакше телесне повреде. Деца и млади су посебно осетљива категорија учесника у саобраћају, јер у овом узрасту саобраћајни трауматизам је водећи узрочник смрти и инвалидности.
Такође, циљ ове трибини јесте и скретање пажње јавности на горући проблем, а основна превенција у његовом решавању јесте поштовање безбедносних мера које могу спасити људски живот!