Министар привреде Слободан Цветковић на данашњем 8. међународном форуму о сарадњи
03/11/2023
Дан примирја у Првом светском рату
11/11/2023

Министар привреде у радној посети општини Ивањица

 

Министар привреде Слободан Цветковић данас је приликом радне посете општини Ивањица обишао привредне субјекате који су од великог значаја за развој ове локалне самоуправе и региона, компанију Матис и текстилну компанију Константин текс.

„Јасно је да ова компанија, не само за овај регион већ и за државу представља бисер српског предузетништва с обзиром на то да се она налази у стопроцентом власништву нашег грађанина. Матис је сачињен од сета фирми различитих делатности, а пре свега фирма која се бави производњом намештаја и која броји око 1500 запослених, а у структури око 150 високо квалификованих радника“ изјавио је министар Цветковић након обиласка компаније Матис.
„Привреда Ивањице је веома разноврсна. Данас сам имао прилику да чујем представнике из три сегмента, сегмент везан за текстилну индустрију, дрвну индустрију и за узгајање воћа која су врло атрактивна за извоз“ изјавио је министар Цветковић након састанка са ивањичким привредницима.
„Потребно је наставити политику равномерног регионалног развоја, веома је важно да цела држава буде равномерно развијена, да се процеси који се тиче израде инфраструктуре наставе, привредни амбијент који имамо треба наставити и неговати“ рекао је Цветковић.
Министар Цветковић је указао да је добра иницијатива оснивања клуба привредника Ивањице где би привредници заједно артикулисали предлоге и користили институције система локалне самоуправе, као и Министарстава привреде како би своје интересе додатно испунили.
Цветковић је обишао и производњу текстилне индустрије Константин текс која послује пуних 20 година.