Славимо Дан победе над фашизмом и чувамо мир!
09/05/2021
Данас отворени „Дани пољопривреде“ онлајн
18/05/2021

СОЦИЈАЛИСТИ ОДАЛИ ПОЧАСТ МУЧКИ УБИЈЕНОМ ДРУГУ

 

На данашњи дан пре 21 годину, на Новосадском сајму трагично је изгубио живот Бошко Перошевић.
На спомен-обележје цвеће су положиле делегације Градског одбора СПС у Новом Саду – председник Градског одбора СПС мр Слободан Цветковић и председник Савета Социјалистичке омладине Никола Урошевић.

У име чланова Покрајинског одбора СПС у Војводини цвеће су положили Бранко Ћурчић, члан Извршног одбора ПО СПС и потпредседник Покрајинске владе, Александра Ђанковић, члан ПО СПС и потпредседница Скупштине АПВ и Борис Новаковић, председник Посланичке групе СПС-ЈС у Скупштини АПВ.

Чланови Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора СПС у Војводини, одборници у Градској скупштини и посланици у Скупштини АПВ као и Бошкова породица, ћерке Јелена и Јована, подсетили су се тог трагичног дана 2000. године и исказали поштовање човеку који је у то време био један од најперсективнијих политичара и његове способности, стручност и умеће добре комуникације са свима, требало је тек да се развијају и добију пун капацитет у годинама које долазе. Нажалост, није се то догодило.

„Смрт га је задесила на месту председника Извршног већа АПВ и председника Градског одбора СПС у Новом Саду и тог дана одајемо му почаст и полажемо цвеће на спомен-обележје. Ми, његови партијски другови из Градског одбора СПС у Новом Саду и Покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије у Војводини и чланови његове породице, наставићемо тако. Радо га се сећамо и на овај дан долазићемо на ово место“, рекао је Бранко Ћурчић.