Генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић посетио је међународни пољопривредни сајам „Земља хранитељка“
26/08/2022
Дан српског јединства, слободе и националне заставе
15/09/2022

Председник ГрО СПС Нови Сад примио италијанског амбасадора

 

Генерални директор Новосадског сајма и Председник ГрО СПС Нови Сад, мр Слободан Цветковић примио је данас Њ. Е. Италијанског амбасадора, господина Луку Гориа и упознао га са плановима и активностима Новосадског сајма у склопу обележавања важног јубилеја - 100 година постојања Новосадског сајма.

Том приликом, директор Цветковић је представио планове за предстојећу, јубиларну годину са посебним акцентом на 90. међународни пољопривредни сајам, али и на Међународни сајам туризма, Међународни сајам књига и друге важне догађаје који се налазе у Календару приредби наше најстарије сајамске куће.

Њ.Е. амбасадор Гори је напоменуо да је Италија једна од најзначајних спољнотрговинских партнера Републике Србије и заузима трећу позицију на листи земаља спољнотрговинских партнера. Он је додао да Новосадски сајам, у свом дугом постојању, представља једну од кључних институција са којом Италија има одличну билатералну сарадњу, и изразио жељу за још већим присуством италијанских компанија на јубиларном Међународном пољопривредном сајму.

Међународни пољопривредни сајам представља кључно место за сарадњу Италије и Србије, када је пољопривреда у питању, закључак је пријатељског састанка Њ. Е. господина Гориа и генералног директора Новосадског сајма, Слободана Цветковића.