ОСУДА НАСИЉА и ВАНДАЛСКОГ РАЗБИЈАЊА ПРОЗОРА НА ПРОСТОРИЈАМА СНС
05/11/2021
Честитка за Божић по грегоријанском календару
25/12/2021

Преминуо Милутин Мркоњић, почасни председник СПС

 

„Отишао је највећи међу нама. Легенда Социјалистичке партије Србије и целе Србије. Почасни председник Милутин Мркоњић, наш друг и политички отац, наш Мрка."

Поводом смрти почасног Председника Социјалистичке партије Србије, друга Милутина Мркоњића, Градски одбор СПС Нови Сад упућује најискреније саучешће породици, пријатељима и друговима.

Милутин Мркоњић је рођен је 23. маја 1942. године у Београду. Дипломирао је на Грађевинском факултету у Београду на катедри за путеве, аеродроме и железнице. и посланик те странке у Скупштини Србије.
Милутин Мркоњић је рођен је 23. маја 1942. године у Београду. Дипломирао је на Грађевинском факултету у Београду на катедри за путеве, аеродроме и железнице.
Више од 45 година је радио на реализацији најзначајних пројеката из области саобраћајне инфраструктуре у многим земљама света, Југославији и Србији: пруге Београд-Бар, путних коридора 10 и 11, мостова "Бешка" и "Жежељ".
Први је директор "Саобраћајног института ЦИП". После НАТО бомбардовања СР Југославије руководио је Дирекцијом за обнову земље.
Био је члан Централног комитета СКЈ. Почасни је председник СПС-а, био је један од оснивача те странке, потпредседник и члан Председништва.
Од 2000. године био је посланик Већа република у Савезној скупштини СРЈ, а затим и државне заједнице Србија и Црна Гора.
Од 2006. године био је народни посланик у Народној скупштини Републике Србије и потпредседник Скупштине.
Од 2008 до 2012. године био је министар за инфраструктуру у Влади Републике Србије, а од јула 2012. до августа 2013. министар саобраћаја.
Од априла 2014. посланик је у Скупштине Србије.
Добитник је многих државних, друштвених и професионалних признања - Ордена заслуга за Савезну Републику Југославију првог степена, Медаље рада, Ордена рада са сребрним венцем, Ордена рада са златним венцем.
Градски одбор
Социјалистичке партије Србије
Нови Сад