Честитка поводом Међународног дана жена
08/03/2021
Председник Градског одбора честитао Ускрс
02/04/2021

Потписан Протокол о сарадњи поводом организације онлине Сајма предузетништва

 

Протокол о сарадњи, којим се дефинишу обавезе и заједничке оперативне активности поводом организације и спровођења дигиталног Сајма предузетништва, на платформи ExpoOnline.rs, потписан је данас између Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Новосадског сајма.

Уређује опсег, услове и начин сарадње, међусобна права и обавезе потписника, а у циљу организације тог Сајма у онлајн формату. Потписали су га покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић, и генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић, у присуству сарадника, који су овом приликом истакли, свако из свог угла и у оквиру својих обавеза, појединости у вези са предстојећим дводневним Сајмом.

Секретар Иванишевић је истакао да је Сајам предузетништва први сајам тог типа у онлајн формату, те да Секретаријат и Новосадски сајам препознају потребу, иако је епидемиолошка ситуација сложена, да је потребно заједнички радити на промоцији предузетништва и повезивању привредника како би унапредили своје пословање.

Директор Цветковић је истакао да овај Протокол означава почетак сарадње Секретаријата и Сајма у новом мандату. Он је додао да је сајамска индустрија услед пандемије и ограничења која је прате, у незавидној ситуацији, и то на глобалном нивоу.

,,Како бисмо остали у контакту са излагачима и посетиоцима организован је виртуелни сајам одржан крајем децембра прошле године - ExpoOnline.rs , ново место сусрета док се не стекну услови за поновне сусрете на Сајмишту. Предстојећи сајам је добар потез како бисмо пружили све неопходне информације о томе шта је актуелно, шта су мере Покрајинске владе, да се помогне сегмент предузетништва, рекао је Цветковић и додао да Новосадски сајам обележава и један важан јубилеј, деведесет година од првог Пољопривредног сајма који је одржан 1931. године.

По потписивању Протокола истакнуто је да је Сајам предузетништва који ће бити одржан у априли, увод у велики регионални сајам, по претпоставци у октобру месецу, а у складу са мерама поводом пандемије.