„Да се нове наде роде“ – помоћ НИС-а гинеколошком одељењу новосадског Дома здравља
04/09/2023
Слободан Цветковић преузео дужност министра привреде
07/09/2023

Скупштина Србије изабрала Слободана Цветковића за министра привреде

 

Посланици Скупштине Републике Србије изабрали су данас за новог министра привреде у Влади Републике Србије Слободана Цветковића, кога је на ту функцију предложила председница Владе Ана Брнабић.
За избор Слободана Цветковића гласало је 148 посланика, док су два посланика била против.

мр Слободан Цветковић је био директор Јавног предузећа "Спортски центар" у Беочину, а од 2004. до 2012. помоћник покрајинског секретара за културу и јавно информисање у Влади Војводине, када је руководио Сектором за информационе системе и електронске медије.

Од марта 2013. године радио је као помоћник директора за међународне комерцијалне послове Института за ратарство и повртарство "НС семе".

Одлуком Владе Србије 31. јула 2014. године именован је за члана Управног одбора Агенције за управљање лукама Србије. У новембру 2014. године, именован је за генералног директора Новосадског сајма. Од 2007. године члан је и функционер Социјалистичке партије Србије.

Председница Владе Србије Ана Брнабић нагласила је јуче да њен предлог није случајан, посебно када се зна да нам предстоји организација велике манифестације Експо 2027, а Цветковић као неко ко је дуго водио Новосадски сајам има велико знање и искуство у организацији великих манифестација.

За време Цветковићевог десетогодишњег вођења сајма Новосадски сајам се развио у реномирану компанију у области сајамске индустрије, рекла је Брнабићева и додала да се на Експоу очекују излагачи из више од 97 земаља.

Слободан Цветковић је председник Градског одбора Социјалистичке Партије Србије у Новом Саду, члан је Извршног одбора Главног одбора и члан је Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини.