Гостовање председника Градског одбора СПС Нови Сад у емисији ПОЛИТБИРО
29/01/2021
Педседник ГрО СПС Нови Сад честитао Дан Новог Сада!
01/02/2021

Директор ДЗ Нови Сад: Сви запослени остварили резултате за незаборав

НОВИ САД: Цела прошла година обележена је пандемијом коронавируса, а нарочито турбулентна и изазовна је била за све здравствене раднике.

Дом здравља „Нови Сад”, као установа примарне здравствене заштите, имала је најважнију улогу у спречавању ширења те пошасти, као што то чини и данас. Стога директор Дома здравља „Нови Сад” др Веселин Бојат с поносом истиче да су сви запослени у тој установи, од хигијеничарки и медицинских сестара, лабораната, преко техничара различитих профила до последњег лекара који учествују и данас у процесу борбе против инфекције ковид-19 – остварили резултате за незаборав.

Невероватно је да смо у фебруару прошле године иселили лимански објекат, те је за 360 запослених посао морао другачије да се организује, као да нам је то била показна вежба како ћемо се понашати у неким кризним ситуацијама, рекао је др Бојат.

Таман су, како додаје, све урадили, кад је средином марта почео да се захуктава проблем с коронавирусом те су морали да се прилагођавају новонасталој ситуацији и поново организују.

Радови на Лиману су већ почели, те нисмо имали тај велелепни објекат од око 10.000 квадратних метара, који бисмо претворили у респираторни центар. Овако смо доносили много промена и одлука у ходу, не бисмо ли побољшали квалитет рада и саму организацију функционисања у целом том систему борбе против ковида-19. За све то време, запослени у Дому здравља су показивали од првог дана до данас да су изузетно мотивисани и флексибилни, иако се у току дана промени комплетна концепција рада, место где ће бити амбуланте, како ће рад бити организован…, наводи наш саговорник.

Како каже, прво је отворена амбуланта у Краља Петра (Змај Огњена Вука) која је радила 24 сата од самог почетка пандемије. Затим су се оне отварале по потреби, како се повећавао број заражених, и у објектима на Новом насељу, у Футогу, у Улици Југ Богдана… Тако су желели да направе што већу приступачност респираторних амбуланти суграђанима.

Новосађани нудили помоћ

Како је истакао др Веселин Бојат, много је поносан и на Новосађане јер су у овој тешкој ситуацији показали колико су солидарни, хумани и предузимљиви. Није прошао дан да људи, како појединци, тако и власници предузећа, нису нудили помоћ, онолико колико је у њиховом домену могућности. Имали су ситуацију да су се нека инвалидска колица покварила, те је за сат стигло троје које је купио власник једне фирме.

Имају већ дуже обезбеђене оброке за све запослене захваљујући ПУ „Радосно детињство, а имали су, као и сада, континуирану доставу воћа као извора свежих витамина за све запослене који раде у Респираторном центру. Такође су запослени у Ковид-центру добили и новогодишње прехрамбене пакете, захваљујући једној од наших познатих месара.

Од самог почетка пандемије смо у систему Респираторне амбуланте имали ковид-амбуланту за труднице, затим одвојену амбуланту за педијатријске случајеве који су долазили са симптомима, затим ковид-амбуланту за стоматолошке случајеве, прича директор.

Више на сајту дневног листа Дневник

https://www.dnevnik.rs/novi-sad/direktor-dz-novi-sad-svi-zaposleni-ostvarili-rezultate-za-nezaborav-01-02-2021