Велики скуп „Форума жена“
26/01/2020

Бајатовић донирао дресове малим фудбалерима са Клисе и Слане баре

Фудбалски клуб Пролетер организовао је данас новогодишње дружење код свог стадиона, а директор Србијагаса Душан Бајатовић младим фудбалерима из овог дела града поделио је спортску опрему.
Потпредседник ФК Пролетер Дарко Јевтић поручио је да Клиса постала део града који је свима прирастао за срце, додавши да је тај фудбалски клуб заснован на својим млађим категоријама у којима тренира велики број деце.
„Оно што бих пожелео свима нама јесте да се спортска инфраструктура побољша, да једног дана вратимо Суперлигу у овај део града, да се не игра само на ‘Карађорђу’, јер су Новом Саду, осим тог стадиона, потребна барем још два стадиона која ће испуњавати основне услове за играње европских утакмица“, рекао је Јевтић.

Осим суперлигаша Пролетера, на Сланој бари утакмице игра и седмоструки узастопни државни првак Рукометни клуб Војводина. Председник овог клуба Милан Ђукић указао је на то да су црвено-бели рукометаши своје успехе започели управо преласком у халу „Слана бара“.

„РК Војводина је своје пут успеха започео 2011. године, заправо оног момента када смо из Спенса прешли у халу Слана бара. Сви ти успеси су у протеклих седам година, а то укључује и седам везаних титула шампиона државе, везани за халу Слана бара и име овог дела града – Клисе и Видовданског насеља“.
Данашњи догађај на Клиси уједно је и почетак кампање Социјалистичке партије Србије за изборе на пролеће, а директор Србијагаса који је уједно и шеф покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић поручио је да су овакви потези начин да Србија добије још неког Новака Ђоковића. Он је борбу за национално уједињење истакао као приоритет те партије пред предстојеће изборе у Новом Саду, Војводини и Србији.

„Наш је задатак да се национално ујединимо, да дамо шансу оним политичким елитама и људима који Србију могу да сачувају економски, просторно и да је сачувају, колико је то могуће, слободну и независну. У том случају можемо да рачунамо да ћемо уз професионални имати и развијен аматерски спорт, да ћемо имати још неког Новака Ђоковића“, поручио је Бајатовић.

Догађају на стадиону Пролетера присуствовали су функционери новосадског и покрајинског одбора Социјалистичке партије Србије, представници градске власти, представници спортских клубова из овог дела града, али и Фудбалског клуба Војводине на челу са шефом стручног штаба Ненадом Лалатовићем.

За грађане овог дела града је као новогодишњи поклон припремљен печени во, а порције је између осталих делио и сам Бајатовић.

Извор: 021.rs