Бајатовић донирао дресове малим фудбалерима са Клисе и Слане баре
13/01/2020
За наш идентитет, част и црвену боју!
10/02/2020

Велики скуп „Форума жена“

 

У петак, 24. јануара 2020. године, у свечаној сали „ Exclusive NS“, у организацији Форума жена ГО СПС Нови Сад, уприличен је велики, свечани скуп жена Социјалистичке партије Србије. Форум жена Градског одбора СПС Нови Сад је великим трудом и залагањем својих чланица окупио све оне жене које су својим радом и личним интегритетом одржале висок ниво рада Социјалистичке партије у Новом Саду, при том не заборављајући партијске другарице из осталих војвођанских градова, како би заједничким снагама унапређивале партијски рад. Новосадски Форум жена је у претходном периоду анимирао велики број жена које нису чланови Партије, али које су препознале идеје и изразиле спремност на сарадњу у предизборним и изборним активностима на свим нивоима.

Присутне је поздравила, организаторка скупа и председница новосадског Форума жена Социјалистичке партије Србије, доц. др Мирка Лукић Шаркановић, изражавајући задовољство што су се, у тако великом броју, окупиле жене, из свих новосадских месних организација, представнице жена из војвођанских општинских одбора као и представнице председништва Покрајинског одбора Форума жена. Доц. др Мирка Лукић Шаркановић је још једном потврдила да су жене својим радом, истрајношћу и залагањем значајно утицале на очување интегритета Партије. Исто тако је указала да жене својим активностима само настављају пут којим су кренуле, у циљу постизања што бољих резултата на наредним изборима. Нагласила је да су новосадске жене својим претходним активностима максимално радиле на очувању постојећег чланства и интегрисања нових чланица у рад ФОЖ.

Гостима се обратио и председник Градског одбора СПС мр Слободан Цветковић, потврђујући да су жене важан сегмент друштва и да оне представљају замајац у раду Партије. Председница Покрајинског форума жена Александра Ђанковић је истакла важност жене у друштву и потребу да та улога буде адекватно вреднована.

Председник војвођанских социјалиста Душан Бајатовић је, као специјални гост скупа, поручио: „Вратимо систем вредности жене као институције, у свим институцијама у којима могу допринети много, за добробит човечанства. Док не схватимо колику вредност има жена, тешко ћемо ићи напред, као породица, као друштво...“

Након званичног дела жене су наставиле дружење уз песму и игру, уз разговор и планове за предстојеће предизборне активности уз оно, сад већ традиционално: „ДО ПОБЕДЕ!