Обележавање 1. маја Међународног празника рада
01/05/2023
9. МАЈ – ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ!
09/05/2023

Амбасадор Турске посетио Новосадски сајам

 

Генерални директор Новосадског сајам, Слободан Цветковић примио је данас амбасадора Турске, Хами Аксоја и том приликом га упознао са активностима које наша најстарија сајамска кућа спроводи у вези са обележавањем важног јубилеја - века постојања као и са припремама за јубиларни, 90. међународни пољопривредни сајам.

Током срдачног разговора, инициран је предлог да Република Турска наредне године буде Земља партнер Међународног пољопривредног сајма као и да се пословна сарадња успостави и на предстојећем Међународном сајму туризма који ће бити приређен у новембру ове године на Новосадском сајму.

Њ.Е.амбасадор Хами Аксоји, захвалио се на на гостопримству и нагласио да су односи Републике Србије и Републике Турске на највишем могућем нивоу и да је његова основна иницијатива да развија економске односе између наше две земље и размотриће на највишем нивоу, даље унапређење сарадње између Новосадског сајма и Републике Турске.

Он је искористио прилику да нагласи важност и улогу Новосадског сајма, као и велико интересовање турских компанија за успостављање сарадње и да ће наредни кораци у унапређењу пословне сарадање бити усмерени управо у том правцу.