Председник Градског одбора СПС Нови Сад упутио је искрене честитке поводом почетка месеца Рамазан
22/03/2023
Градски одбор организовао је Свечану академију „Да се не заборави!“- поводом обележавања годишњице НАТО агресије
24/03/2023

Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић: подршка за запошљавање незапослених лица

 

Члан Градског већа за привреду Радојевић: Град Нови Сад је од 2016. године у Акционом плану запошљавања за обуке и едукације незапослених лица издвојио 58,5 милиона динара

Члан Градског већа задужен за привреду Милорад Радојевић присуствовао је скупу „Трећи национални дијалог јавно признатих организатора активности образовања одраслих – других организација и послодаваца” који ће бити одржан 23. и 24. марта у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама. Скуп организује Агенција за квалификације, уз подршку партнерског пројекта влада Швајцарске и Србије „Знањем до посла”.
Милорад Радојевић је поздравио учеснике скупа и истакао подршку коју Град Нови Сад пружа незапосленим лицима за обуке и едукације.

Циљ поменутог скупа је представљање досадашњих резултата на уређивању система неформалног образовања одраслих у Републици Србији. Присутнима су представљени кораци и процедуре при акредитацији програма за добијање статуса ЈПОА на основу стандарда квалификације и одржане су радионице за припрему предлога програма неформалног образовања одраслих и каријерног вођења и саветовања.

На скупу су учествовали Потпредседник Покрајниске владе, Бранко Ћурчић, представници министарстава, Привредне коморе Србије, Националне службе за запошљавање, јавно признатих организатора активности образовања одраслих, као и представници локалне самоуправе и социјалних партнера. Сви они су заједнички представили резултате рада и разменили мишљења о будућим правцима развоја неформалног образовања одраслих у Републици Србији.

извор: нсуживо.рс