Члан Градског већа за привреду Милорад Радојевић: подршка за запошљавање незапослених лица
23/03/2023
Свечаном академијом обележен век постојања Новосадског сајма
01/04/2023

Градски одбор организовао је Свечану академију „Да се не заборави!“- поводом обележавања годишњице НАТО агресије

 

Градски одбор Социјалистичке партије Србије у Новом Саду организовао је Свечану академију „Да се не заборави!“, поводом обележавања годишњице НАТО агресије.

Свечана академија је почела потресним сценама страдања Срба на подручју Косова и Метохије, као и наступом талентованог младог двојца и младе рецитаторке који су на маестралан начин презентовали родољубиве песме.
Присутнима се обратио председник ГО СПС у Новом Саду мр Слободан Цветковић, који је истакао важност очувања сећања на све жртве овог варварског чина који није забележен у савременој историји света, али исто тако и неопходност очувања просперитета и напретка за све грађане.

Ова величанствена академија је трајала дуже од предвиђеног, а разлог су били небројани аплаузи који су пратили сцене са говорнице, а само ретки су успели да сузбију емоције, па су многима и сузе потекле.

Током агресије која је трајала 78 дана, убијено је 2.500 цивила, међу њима 89 деце и 1.031 припадник Војске и полиције, рањено је око 6.000 цивила, од тога 2.700 деце, као и 5.173 војника и полицајца, а 25 особа се до дана води као нестало, док од употребе забрањене муниције и данас многи грађани трпе трајне последице.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ!