Градски одбор организовао је Свечану академију „Да се не заборави!“- поводом обележавања годишњице НАТО агресије
24/03/2023
Свим верницима срећан Ускрс
07/04/2023

Свечаном академијом обележен век постојања Новосадског сајма

 

Свечаном академијом која је одржана у Аули Новосадског сајма пред великим бројем високих званица и познатих гостију, обележен је век постојања најстарије сајамске куће у овом делу Европе. Свечаност је почела химном Боже правде у извођењу вокалног солисте, Данице Крстић.

-Новосадски сајам је добро организована позорница на којој наступају најбоље компаније из целог света . Мало је области у којима Сајам није показао да уме да спаја и додаје вредност, од пољопривреде до преко индустрије, спорта, политике до ИТ сектора енергетике, туризма, лова, уметности.... Будућност Новосадског сајма извесна је онолико колико је тим који га развија свестан потребе за констанстним променама. Цветковић је истакао да је током века постојања најстарије сајамске куће у земљи, постигнут висок степен професионализма, препознатљивости и квалитета, и да, уз богату историју и традицију Новосадског сајма, то заједно осигурава успехе и у наредних 100 година.


Градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић нагласио је важност Сајма као институције и да Новосадски сајам има немерљиву улогу за привреду наше државе и Града Новог Сада.
-Нови Сад данас обележава читав век традиције сајамских приредби, али уједно и започиње нови век развоја једне од најперспективнијих грана привреде у нашем граду. Уз све унутар државне промене, индустријске епохе и глобалне историјске догађаје, Сајам се задржао у граду у ком је и поникао, и постао његов нераскидиви део. И даље се, сада већ читав један век, одржава у Новом Саду, на велико задовољство и понос свих Новосађана, а ми најбоље знамо колико нам он значи. Новосадски сајам има немерљиву улогу за привреду наше државе и Града, чији је својеврсни амбасадор, јер се по свету проноси његово име. Такође, знају то Новосађани, он у нама буди емоције и евоцира успомене на детињство, када смо са школом или родитељима традиционално долазили на сајмове. Он је већ сто година генератор иновација, пријатељстава, пословања - свет у малом.


У оквиру богатог програма, поред спектакуларног ватромета, емитован је филм "100 година Новосадског сајма", од 1923 до данас одиграна представа "100 година Сајма" у извођењу глумаца Српског народног позоришта и приређен наступ симфонијског оркестра Зрењанинске филхармоније.