Министар привреде Слободан Цветковић присуствовао је данас државној манифестацији посвећеној обележавању Дана сећања
01/10/2023
Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са делегацијом Организацијe УН за индустријски развој (UNIDO)
12/10/2023

Министар привреде састао се данас са амбасадором Мађарске у Србији

 

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са амбасадором Мађарске у Србији Јожефом Золтаном Мађаром, са којим је разговарао о даљем јачању привредне сарадње.

Саговорници су се сложили да односи Србије и Мађарске никада нису били бољи, и да две земље веже чврсто, стратешко партнерство и искрено пријатељство. Размењена су мишљења о економским односима две земље, стратешким пројектима који повезују Србију и Мађарску попут железнице и гасовода и могућностима за њихов даљи развој.

Министар Цветковић указао је на изузетан значај и велики допринос мађарских инвеститора у Србији и указавши на стабилан пословни и енергетски амбијент у Србији, позвао мађарску пословну заједницу да настави да тражи партнере у Србији.

„Повезивање компанија две земље, регионално умрежавање и пласирање финалног производа на трећа тржишта је правац у којем наше две привреде треба да иду, посебно имајући у виду споразуме о слободној трговини које Србија има, како са ЕУ, тако и са земљама на истоку“ – истакао је Цветковић.

Амбасадор је нагласио и значај формирања Стратешког савета између две државе, чија је прва седница одржана у мају ове године, што ће допринети даљем наставку наше успешне сарадње. Он је такође, позвао српске компаније да више наступају на тржишту Мађарске било у сектору услуга, било у сектору производње.

На састанку је било речи и о даљем убрзању протока теретног саобраћаја на граничним прелазима између две земље, како би се олакшао транспорт и смањило чекање камиона на границама, што би свакако билo од велике користи привредницима са обе стране границе.