Министар привреде састао се данас са амбасадором Мађарске у Србији
12/10/2023
Социјалисти у акцији – традиционални турнир “Бистрица 2023” у боћању
14/10/2023

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са делегацијом Организацијe УН за индустријски развој (UNIDO)

 

Министар привреде Слободан Цветковић састао се данас са делегацијом Организацијe Уједињених нација за индустријски развој (UNIDO) коју предводи Карл Пеликан, специјални изасланик за Источну Европу и Централну Азију.
Том приликом, министар Цветковић је истакао да „сарадња са UNIDO као кровном организацијом у области индустријског развоја пружа изузетну прилику да кроз различите пројекте трансформишемо нашу индустрију и свакако ћемо је искористити”.

Пеликан је рекао да UNIDO тренутно активно спроводи 5 пројеката, који су у завршној фази и да је због тога потребно идентификовати нове пројекте који би додатно подстакли индустријски развој.
На састанку је представљена Стратегија индустријске политике Републике Србије од 2021. до 2030. године и Акциони план за њено спровођење са посебним освртом на области дигитализације, иновација и циркуларне економије, као области са највећим потенцијалом за сарадњу кроз донаторске пројекте. Такође, разговарали су и о могућим пројектима у области малих и средњих предузећа.
UNIDO је специјализована агенција Уједињених нација која промовише индустријски развој у циљу смањења сиромаштва и одрживог развоја.