Министар Ружић отворио сајам образовања
09/03/2023
Председник Градског одбора СПС Нови Сад упутио је искрене честитке поводом почетка месеца Рамазан
22/03/2023

Потписан Протокол о међусобној сарадњи Новосадског сајма и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам

 

Протокол о сарадњи Новосадског сајма и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам потписан је данас на Новосадском сајму.

Њиме се уређују опсег, услови и начин сарадње, међусобна права и обавезе са заједничким циљем организације приредби и сајамских манифестација у области привреде и туризма, рада на обостраној промоцији активности, те организацији заједничких догађаја у циљу унапређења сарадње, кроз заједничко наступање и афирмативан приступ привреди, манифестационом туризму и сајамској индустрији. Протокол су потписали покрајински секретар, др Ненад Иванишевић и генерални директор Новосадског сајма, мр Слободан Цветковић.

Они су се усагласили око кључних тачака на којима се заснива успешна сарадња Сајма и Секретаријата, а посебно у пружању информација привредницима и предузетницима о приредбама и сајамским манифестацијама из области привреде и туризма.

- Част је бити део екипе Новосадског сајма. Ми никада нисмо имали дилему где ће Секретаријат све своје манифестације организовати. Нема бољег, погоднијег, културнијег и нормалнијег места од Новосадског сајма. Ми наравно, као и претходне две године, узимамо учешће и на Пољопривредном сајму, наравно да ћемо заједно организовати Међународни сајам туризма, а наравно да ћемо ићи и корак даље. Ми ових дана чекамо потврду учешћа на великом сајму у Мумбају, у Индији, и претпостављам да ћемо заједно учествовати и тамо, како би представили понуду Војводине и у привредном, и у туристичком смислу, рекао је покрајински секретар за привреду и туризам, др Ненад Иванишевић.

- Као што знате, ми дуги низ година, а посебно од када је покрајински секретар господин Иванишевић имамо фантастичну сарадњу са Покрајинским секретаријатом, које се огледа у различитим сегментима. Сви потписани протоколи су увек били пропраћени са конкретним пројектима, рекао је директор Цветковић и додао, да велики број догађаја који се одржавају на Новосадском сајму, а припадају инвент индустрији, не би могли да се одрже да индиректно, а за нас практично директно, нису подржани на конкурсима од стране Покрајинског секретаријата за привреду и туризам.

Цветковић је најавио и Свечану академију, која ће бити одржана 30. марта уз директан пренос на РТВ-у, а поводом 100 година Новосадског сајма.

Од 20. до 26. маја, на Новосадском сајму, биће организован 90. међународни пољопривредни сајам, приредбу која од прошле године носи знак Најбоље из Војводине. Наравно, током године, биће приређене и друге регионално привредне и специјализоване сајамске манифестације, као што је Међународни сајам туризма који ће бити одржан од 16. до 18. новембра.