Форум жена обележио 8.март
10/03/2022
Социјалисти обележили годишњицу НАТО бомбардовања полагањем венаца у Каћу на споменик и спомен плочу страдалим борцима свих ратова
24/03/2022

Социјалисти поручили да је председник СПС Ивица Дачић спреман да преузме одговорност за Србију

 

Коалиција око Социјалистичке партије Србије у препуној сали Спенса поручила је данас да је Ивица Дачић спреман да преузме одговорност за Србију у овим тешким временима.
Више од 5.000 присутних је показало да ће 3. априла на парламентарним изборима гласати за број 2, а истовремено су позвали грађане да заједно гласају и за Александра Вучића као заједничког кандидата за председника Србије.

Окићени црвеним заставама СПС-а уз различите транспаренте и поруке, лидери изборне листе "Ивица Дачић - Премијер Србије" кампању у Војводини завршили су окупљањем у Новом Саду, у присуству кандидата за посланике, те партнера из "Зелених Србије" и других организација.

Лидер СПС Ивица Дачић је навео да је задовољан како протиче кампања, да су до сада обишли велики део земље и да се труде да грађанима дају одговоре на питања која су тренутно најактуелнија у друштву.
"Две су стране наше политике: једна је патриотска и национална, где се залажемо за очување и одбрану наших националних интереса, нарочито због тога што је наша странка и настала из једне борбе за јединствену Србију и то се огледа у томе што нећемо признати једнострано проглашену независност Космета. Ми имамо и јасан став о чланству у НАТО пакту и то не подржавамо јер смо за војну неутралност. Такође бранимо Републику Српску и против смо да је декларишу као геноцидну творевину. Исто тако смо и против увођења санкција Руској федерацији, јер сматрамо да би то било лоше по наш национални и државни интерес, имајући у виду да Русија штити наше интересе у Савету безбедности УН-а када је реч о територијалном интегритету Србије", навео је Дачић.
Кандидат за премијера Србије је подсетио и на то да се њихова политика огледа и кроз заступање социјалистичких идеја.
"Наша политика је и социјалистичка, односна она која заступа интересе оних који живе од свог рада и зато мислимо да у ово време сталне транзиције у којој се налазимо више деценија морамо да водимо рачуна о онима коју су незаштићени, а то значи о онима који су променом друштвеног система и увођењем једног бруталног капитализма из првобитне акумулације капитала остали без својих права као радници. Залажемо се и за изједначавање плата мушкараца и жена, јер жене имају мање плате само зато што су жене, а раде на истим радним местима. Наш став је и да свим људима у старом добу треба обезбедити социјалне пензије, без обзира на то да ли имају услова за пензију или не, као и да се за половину повећају субвенције пољопривредним произвођачима", додао је лидер социјалиста.
Према његовим речима, њихова коалиција се труди да порука грађанима буде једноставна. Нагласио је да не позивају никога да гласа за њих да би обављали неке функције, већ да их подрже јер у њиховим ставовима виде интересе за себе и своје породице.
Дачић је поручио и да су спремни да деле одговорност са дугогодишњим партнером СНС и позвао грађане да гласају за Александра Вучића на председничким изборима.
"Сматрамо и да наша листа, број 2, има довољно квалитетних људи да обављамо одговорне функције, Александра Вучић биће председник, Ивица Дачић премијер - то је најбоље за Србију и то је наша главна порука", закључио је лидер коалиције "Ивица Дачић - Премијер Србије".

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма је упозорио да долази највећа светска економска криза коју није запамтила садашња генерација.
"Сигуран сам да ће премијер бити Ивица Дачић, човек који има много пријатеља у целом свету и који може да преузме одговорност да спаси сваку породицу у Србији. У нашој коалицији је и велики број привредника. Најбољи привредник и то не само у нашој коалицији, него то знају и сви грађани јер су то и сами осетили је Душан Бајатовић, из разлога што од када је на челу Србијагаса, никада није било рестрикција када је у питању грејање и производња", рекао је Марковић.

Потпредседник Главног одбора СПС и председник Покрајинског одбора СПС Душан Бајатовић говор је почео тиме што је поручио да 3. априла могу до победе и позвао присутне да данас и сваки наредни дан проведу са породицом, комшијама и пријатељима и позову их да гласају за листу СПС и број 2.
"Какав је разлика између незапосленог Мађара и незапосленог Србина, каква је разлика између гладног Словака и гладног Србина? Ту разлике нема. Постоји само једна разлика, да ли је земља слободна и да ли у њој можете да радите и стварате и да расподела капитала буде праведна", навео је Бајатовић.
Он се осврнуо и на последња истраживања која говоре да је 80 одсто људи против НАТО-а, мање од 50 одсто, посебно међу младима за ЕУ и 80 одсто за сарадњу са Русијом.
"Зато нам треба добро руководство и зато ми говоримо о Ивици Дачићу. Људи, имамо јасну политичку понуду за Србију, имамо образа, имамо части, имамо снаге, имамо људи, верујете у себе, до победе", поручио је Бајатовић.


Окупљене су поздравили и председник Градског одбора СПС-а Слободан Цветковић и пензионисани пуковник Золтан Дани, који је 1999. године командовао јединицом која је током НАТО агресије на СР Југославију срушила Ф-117. #socijlistickapartijasrbije #socijalisti #socijalistinovisad #spsnovisad