Адице добиле савремен дом здравља . Ускоро обнова дома здравља на Новом насељу
19/02/2022
Делегација провинције Бенго у посети Новосадском сајму
02/03/2022

Приредбе посвећене лепој речи, уметности и образовању од 3. до 10. марта на Новосадском сајму

 

На Новосадском сајму биће одржани Сајам књига и 26. изложба уметности „Арт Еxпо“ од, 3. до 10. марта, док ће 9. и 10. бити организован 17. међународни сајам образовања „Путокази“.

- На манифестацијама ће наступити 180 излагача из шест земаља, а припремљено је више од 150 различитих програма на готово 10.000 квадратних метара у Хали „Мастер“, Аули и Хали 1 Новосадског сајма. Поред тога Сајам књига нуди и прилику да се уз попусте које најављују издавачи купе књиге по значајно нижим ценама, а за 8. март излагачи најављују и посебне акције за даме.
Кључни догађај на Сајму књига су „Дани Лазе Костића“ на којима ћемо традиционално доделити и истоимену награду, а на Сајму припремамо и посебну Изложбу посвећену нашем академику Матији Бећковићу, кога очекујемо и на Свечном отварању Међународног сајма књига. Уз Сајмове књига и Изложбу уметности, који почињу 3. марта, у среду 9. и 10. марта организујемо Сајам образовања „Путокази“.
На том догађају, биће представљено готово 500 образовних профила, као и програми за ученике свих узраста и програми на језицима националних мањина. Уз понуду средњег, вишег и високог школства у нашој земљи, представиће се факултети из иностранства - Републике Српске, Словеније, Словачке и Канаде, рекао је генерални директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић.