Обележена годишњица Новосадске рације
23/01/2023
У сусрет 100 година Сајма:Имали смо узлазни тренд закључно са 2019. годином и озбиљне приходе поредећи са неким претходним периодом
05/02/2023

Представници италијанске регије Фурланија-Венеција-Јулијска крајина посетили Новосадски сајам

 

Представници италијанске регије Фурланија-Венеција-Јулијска крајина посетили Новосадски сајам

Генерални директор Новосадског сајма, Слободан Цветковић примио је данас представнике италијанске делегације и том приликом их упознао са активностима које се спроводе поводом одржавања 90. међународног пољопривредног сајма на којем ће Италија бити Земља парнер.

Том приликом, Цветковић је рекао да су појачане активности у сусрет овом важном агробизнис догађају на којем се очекује присуство представника ове регије, као и представника сајма из Пардононеа и италијанских привредника.

Захваљујући доброј сарадњи коју имају регије Аутономне покрајине Војводине и регије Фурланија-Венеција-Јулијска крајина, постоји огромна заинтересованост представника регије да самостално наступи на Међународном пољопривредном сајму који ће бити приређен од 20. до 26. маја, најавио је регионални секретар за пољопривреду ФВГ регије, Стефано Заниери.

Прилику да се представе на Пољопривредном сајму би искористили и представници италијанског сајма који се налази у Парденонеу, а чија је жеља да се у наредном периоду, унапреди досадашња сарадња са Новосадским сајмом.

Закључено је да простор за сарадњу постоји у свим аспектима, и да ће први корак на том путу управо бити овогодишњи наступ представника регије Фурланија-Јулијска крајина на мајском сајму